Referenties

 

Ik ben Mark Kirkenier, gepassioneerd professioneel pianist, toetsenist & componist. Muziek is voor mij een vertolking van gevoel. Het is voor mij meer dan alleen het spelen van een mooie melodie.  Mijn muziek komt recht uit mijn hart, stroomt mijn vingers in en vertaalt zich in een verhaal, waarmee ik u als luisteraar probeer te raken.

Op zevenjarige leeftijd, in 1989, ben ik voor het eerst achter de piano gekropen, en was er niet meer achter weg te slaan. Ik kon mij, mede door de diagnose Autisme, moeilijk verbaal uiten. Het fijne aan muziek is dat je die woorden niet nodig hebt, en er zelfs een diepere lading in mee kan geven. Na 10 jaar pianoles, ben ik autodidactisch verder gaan ontwikkelen. Sinds 2000 durfde ik ook buiten de huiskamer te gaan spelen, en ben ik mijn eerste koor gaan begeleiden. Vanaf 2005 ben ik ondermeer de muzikale omlijsting gaan verzorgen tijdens de Lintjesregen in Heerhugowaard, welke ik tot op heden nog verzorg!  Klik hier om mijn Curriculum Vitae te downloaden voor een breder inzicht in ervaringen.

Na mijn scheiding in 2009 is mijn muzikale leven in een stroomversnelling gekomen! Ik ben van me af gaan schrijven, deels ter uiting van vrijheid, trots, frustratie en verdriet. Anderzijds om mensen te helpen door de, tot toen toe opgebouwde bagage, te laten horen en voelen dat ze, door zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven, en te gaan creëren in plaats van af te wachten, geen droom onmogelijk is.
Hier is mijn eerste CD ontstaan, “No dream is impossible”, met 13 eigen composities daarop.

CD “No dream is impossible”:
Op de cd staan 13 zelfgeschreven pianocomposities, die alle een persoonlijk verhaal of boodschap vertellen. De muziek is filmisch en heeft invloeden van lichtklassiek, new age, easy listening en lichte jazz. Enerzijds kan het u een moment van ontspanning en rust bieden, anderzijds werkt het ook inspirerend en zet het u aan het denken. Bij de cd is een boekje ingesloten met daarin de gedachten achter de composities, gecombineerd met mooie, zelfgemaakte foto’s.

De complete titellijst:

 1. Story of my life
 2. More than just a friend
 3. Listening is the answer
 4. Create, don’t just wait
 5. Live your life today
 6. The will to survive
 7. Be yourself
 8. World of Dreaming
 9. No dream is Impossible
 10. Fight for your life
 11. Proud to be me
 12. Lost in your lies
 13. Labyrinth of Emotions